Μισθολογική εξέλιξη ΑMEΑ εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Δήμων

Μισθολογική εξέλιξη ΑMEΑ εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Δήμων

Αρ. Πρωτ. 187/17.06.09    

Προς Υπουργούς:

- ΕΣΔΔΑ και Δημόσιας Τάξης

- Οικονομίας και Οικονομικών


Σε διάφορους Δήμους της χώρας, από το 2000 έως και τον Οκτώβριο του 2007 απασχολήθηκαν άτομα με ειδικές ανάγκες μέσω προγραμμάτων κοινωνικών ομάδων, αρχικά με τριετή απασχόληση, συν ένα χρόνο στη συνέχεια, ενώ πολλά από τα άτομα αυτά συνέχισαν να εργάζονται έως και το 2007 με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Στη συνέχεια από τις 31-12-2007, όταν και έκλεισαν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις των Δήμων, τοποθετήθηκαν σε θέσεις πάγιων αναγκών, βάσει του άρθρου 16 του Ν. 3491/2006 και της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του Ν. 3613/2007.

Παρόλα αυτά από το Υπουργείο ΕΣΔΔΑ και Δημόσιας Τάξης σύμφωνα με την αριθ. 465/2008 γνωμοδότηση του Ε' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, γνωμοδότησε ότι η προϋπηρεσία σε ΝΠΙΔ των ΟΤΑ των ατόμων που απασχολήθηκαν στα προγράμματα «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας», «Βοήθεια στο Σπίτι» και «ΑΜΕΑ» δεν υπολογίζεται στην μισθολογική τους εξέλιξη.

Αντιθέτως στις «μετατάξεις» των υπαλλήλων από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις των Δήμων στους ΟΤΑ έχουν συνυπολογιστεί η μισθολογική τους εξέλιξη.

Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα, που  αφορά 2.000 περίπου άτομα με ειδικές ανάγκες που εργάζονται υπό το καθεστώς αυτό σε δήμους σε όλη την ελληνική επικράτεια.

 

Μετά από τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

 

 - Για ποιους λόγους δεν έχει συμπεριληφθεί η μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων που εργάσθηκαν στα προγράμματα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες;

 

- Προβλέπεται να εξετάσει το αρμόδιο Υπουργείο την μισθολογική εξέλιξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες που εργαζόντουσαν στις Δημοτικές Επιχειρήσεις των Δήμων, καθώς πρόκειται για μια ευαίσθητη κοινωνικά ομάδα, που χρήζει της προστασίας και του ενδιαφέροντος της πολιτείας;

Απαντήσεις Υπουργείων